Cava Josep Masachs Brut
Wijnhuis: Josep Masachs
Land van herkomst: Spanje
Wijnregio: Catalunya
kwaliteitskenmerk: Cava
Jaargang: Non-Vintage
Alcoholpercentage: 11,50 %
Over het wijnhuis:
Josep Masachs is een Catalaans wijnhuis, dat tot de pioniers op het gebied van Cava behoort. Cava betekent vrij vertaald uit het Catalaans ‘kelder’, de plaats waar deze mousserende wijnen de tijd krijgen om te rijpen. Josep Masachs is opgericht in 1920 in Vilafranca del Penedès en maakt dus al bijna 100 jaar wijnen.
De eerste Cava werd hier in 1950 gecreëerd.
Wijngaard en regio:
Afkomstig van wijngaarden uit Penedès, het gebied voor Cava in het noordoosten van Spanje.
Druivensoorten:
Macabeo, Parellada, Xarello
Kleur in het glas:
Geel met gouden reflectie.
Geur uit je glas:
Toast, amandel, noten, appel en abrikoos.
Smaak:
Volle, zachte Cava Brut met een elegante mousse, lekker brut
Serveeradvies:
Lekker met eiergerechten, zoals een Spaanse tortilla.
Vinificatie:
Cava is gemaakt volgens dezelfde methode als Champagne; de méthode traditionele. Deze wijn ondergaat een tweede gisting en rijping van 14 maanden, wat de wijn een verfijnde mousse geeft.
Advies serveertemperatuur:
6-8 °C dus vooral niet té koud……
Vegan friendly made: Ja
Bewaren: Cava wijnen zijn niet bedoeld om op te leggen. Het liefste drinken in het jaar van uw aankoop.